Miehen pitää olla varakas ja kolmioavaimen sopia käteen, Peen mielestä, niin ja vasemmistolainen (?). Tuli noista asioista puhetta, kun oteltiin vähän Soksan tiimoilta. Päätöksiä, päätöksiä pitäisi tehdä.

Käytiin pienellä lomamatkalla vaimon kanssa. Kaikki sujui hyvin, aluksi. Ajeltiin Lappeenrantaan. Hotellit oli täynnä, mutta löytyi sentään jokin kesähotellin huone. Vaimo riisui heti huoneessa pitkät housut pois ja heittäytyi sänkyyn pitkälleen, valitteli kuumuutta. Minä riisuiduin myös ja menin vaimon sänkyyn (sängyt erillään) Ja nousin päälle. Vaimo heti: mitä sinä nyt, anna olla, mene pois. Ja minähän menin, omaan sänkyyn ja nukuin aamuun, en edes kylkeä kääntänyt.
 
Aamiaiselle mentäessä vaimo yritti puhella jotain, mutta vastasin vain ynähdyksellä. Olimme sopineet käyvämme valleilla kävelemässä ja katsomassa siellä olevia putiikkeja ja näyttelyitä, mutta kun tulimme liikenneympyrään, josta olisi pitänyt kääntyä, ajoinkin ympyrän parikertaa ympäri, ja kaasutin vauhdilla pois kaupungista. Mentiin sellaista 120, kun oli 80 rajoitus. Vaimo voihkimaan, mitä sinä nyt , katso liikennemerkkejä. Päätin vähän kouluttaa ja näyttää kuka on kukin, rouvan sopii huomata kuka määrää ratin väännön tai sänkyleikit senpuoleen.

 Peen oli soittanut edellisiltana autoon, en vastannut, vaikka puhelin soi moneen kertaan. Vaimo: Vastaa ihmeessä, kuka se on. Minä: M. Matti se vaan, en nyt jaksa kuunnella sen höpinöitä. Sama toistui tänään (sovittu kellonaika Peen puolesta) ja nyt vaimo ojentaa käden kohti puhelinta: Taasko se Matti soittaa, jos minä vastaan . Onneksi sain puhelimen käteeni ja sammutin koko vehkeen. Mitä olisi vaimo sanonut, jos olisi kuullut, "masan" äänen. Selitin jotain Masan mökille kutsusta, jonne en nyt välittänyt mennä ryyppään
. Selitys meni läpi ja jossain vaiheessa sain soitettua sitten Peenille, joka kävi kuumana. Olisi pitänyt vastata ja olisi pitänyt kertoa lomareissusta. Olisi ja olisi! Lomalle se hänkin suuntasi, eikä kutsunut mökilleen.